שבלולי קינמון, שושני קינמון, סינרול ועוד
אני לא שוכחת את הביס הראשון שטעמתי
בפעם הראשונה שביקרתי בארה”ב
CINABON היא רשת מאפי קינמון פופולארית (צירפתי תמונה עם הלוגו, תחפשו)
מאפה שבלול הרול מגיע חם עם הרבה קינמון ומעליו יוצקים ציפוי שמנת וסוכר
הריח…. וואו
אחרי שחזרתי מארה”ב, חיפשתי את המתכון המדוייק,
לא יודעת אם זה זה, אבל זה הכי מדוייק שמצאתי ברשת לפני הרבה זמן
ומאז הוא איתי ומעתה גם אצלכם.
המצרכים לבצק:
500 גרם קמח (3.5 כוסות ועוד כף)
1 שקית קטנה של שמרים יבשים (11 גרם)
200 מ”ל חלב
80 גרם סוכר (½ -6 כפות)
80 גרם חמאה
קורט מלח
2 ביצים
המצרכים למילוי:
80 גרם חמאה רכה
145 גרם סוכר דמררה (1 כוס לא דחוסה)
2 כפות קינמון
המצרכים לציפוי:
100 גרם גבינת שמנת
60 גרם חמאה רכה
180 גרם אבקת סוכר (כוס וחצי)
חצי כפית תמצית וניל
קורט מלח
אופן הכנה:
1. בקערת המיקסר מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים.
2. בסיר מחממים את החלב עם החמאה, הסוכר והמלח, ומערבבים עד שכל החמאה נמסה (חשוב לא לחמם יותר מדי).
3. מוסיפים לסיר את הביצים, טורפים מעט ומוסיפים את הכל לתערובת הקמח והשמרים.
4. בעזרת וו הלישה לשים 10 דקות, עד שמתקבל בצק רטוב יחסית.
5. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים לפחות שעה (או במהלך הלילה במקרר).
6. לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לשניים, מכסים במגבת ונותנים לו לנוח על משטח העבודה 10 דקות.
7. על משטח מקומח מעט, מרדדים כל חלק של הבצק למלבן של 25 ס”מ על 30 ס”מ. מורחים כל מלבן בחמאה רכה, ומפזרים מעל סוכר חום מעורבב עם קינמון.
8. מגלגלים כל מלבן לרולדה, וחותכים כל אחת ל-10 עד 12 שבלולים.
9. מניחים את השבלולים בתבנית אפייה משומנת. חשוב לא להצמיד אותם יותר מדי, מאחר שהם עוד תופחים בזמן האפייה.
10. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 20-25 דקות.
11. מערבבים את כל חומרי הציפוי בעזרת מיקסר ידני או מטרפה.
12. מורחים את הציפוי על הסינבונים בעודם חמים.
בתאבון!
♥ נעמי
אני אוהבת לאפות את הסינבון בתבנית אמייל עגולה או מלבנית (להשיג בחנות)
פיזור החום אחיד והשבלולים יוצאים כל כך יפה.