עראייס הוא מאכל מהמטבח הערבי שמבוסס על חצי פיתה משוחה בשומן, ממולאת בעיסת בשר או עוף (טחון) מתובלת וצלויה על האש.
הפיתה צלויה היטב מבחוץ סופגת חלק מטעמי הקציצה, בעוד והחלק הפנימי, הקציצה, שומר על המיצים שלו ולא מתייבש.
הוא נחשב למאכל קל להכנה והמכיבים שלו זמינים.
את העראייס ניתן להכין בטוסטר, בנינג’ה גריל (טיגון באויר), על גז או על גריל פחמים.
* ניתן להכין את העראייס מבשר עגל, טלה, עוף, בקר וגם דגים.
* ניתן למלא את העיסה בחצאי פיתה עגולה (רגילה) חצויה, בפיתה ביס (עגולה) או בחצי פיתה מרובעת.
מצרכים:
500 גרם בשר בקר (שומני) טחון
2 בצלים בינוניים קלופים
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
1 פלפל ירוק חריף
1 עגבנייה בשלה
2 כפות טחינה גולמית
2 כפות רכז רימונים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
8-5 פיתות חצויות (תלוי כמה בשר אתם שמים בפיתה)
שמן זית לשימון הפיתה
אופן הכנה:
1. במעבד מזון קוצצים את הבצל וסוחטים אותו מנוזלים
2. מטגנים את הבצל עם כף שמן זית עד להזהבה
3. במעבד מזון קוצצים יחד את הפטרוזיליה, הכוסברה, הפלפל החריף והעגבנייה (בלחיצות, פולסים).
4. בקערה שמים את הבשר הטחון עם שאר הירקות והבצל המטוגן, מוסיפים את הטחינה, רכז הרימונים, מלח/פלפל שחור ומערבבים עד לקבלת מרקם משחתי.
5. ממלאים את חצאי הפיתות בבשר ומשמנים את חלקן החיצוני בשמן זית
6. מניחים על גבי נייר אפייה את הפיתות בטוסטר, בנינגה או על גריל בעוצמה בינונית עד שהן משחימות משני הצדדים.
7. אני אוהבת להגיש לצד העראייס סלט טחינה, סלט עגבניות מרוסקות מתובלות עם מלח, שום ופלפל חריף (הכול יחד במעבד הידני) וסלט כוסברה, פלפל ירוק חריף, שום, שמן זית ומלח (גם הסלט הזה, הכול יחד במעמד הידני).
בתאבון!
♥ נעמי
אני אוהבת להגיש את העראייס בתבנית אמייל שטוחה או בתבנית אמייל עגולה או מלבנית (להשיג בחנות)