* כל המרכיבים (גרעינים ואגוזים) הם טבעיים, לא כאלה שכבר עברו קלייה.
** חשוב לערבב את התערובת בזמן הקלייה.
*** רק לאחר שהתערובת מתקררת, ניתן להוסיף פירות יבשים (לא חובה)
חומרים (לכ-1 ק”ג גרנולה):
4 כוסות שיבולת שועל גסה (לא אינסטנט לדייסה)
2 כוסות אגוזים, קצוצים גס או שבורים ביד (שקדים, אגוזי מלך, לוז, פקאן, קשיו, ברזיל, מקדמיה או תערובת שלהם)
1 כוס תערובת זרעים לא קלויים (שומשום, חמנייה, דלעת, או תערובת שלהם)
100 גרם חמאה (ניתן להחליף בשמן צמחי)
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס דבש, מייפל או סילאן תמרים
1/2 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל (או רבע כפית קינמון טחון)
כוס וחצי פירות יבשים (צימוקים, אוכמניות, משמש, תמר, קוקוס, חמוציות, דובדבנים, בננות, תאנים או תערובת שלהם).
אם הפירות גדולים, קוצצים אותם.
אופן הכנה:
- מערבבים בקערה את שיבולת השועל עם האגוזים והזרעים.
- בסיר קטן מחממים על להבה נמוכה את החמאה עם הסוכר, הדבש והמלח, ומערבבים עד שהסוכר נמס לגמרי.
- מסירים מהאש ומוסיפים את הקינמון והווניל.
- שופכים את התערובת הנוזלית על שיבולת השועל והאגוזים ומערבבים היטב.
- מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומפזרים את התערובת בשכבה אחידה.
- קולים בחום של 160 מעלות עד שהתערובת מזהיבה (כ-40 דקות),
במשך הקלייה מערבבים את התערובת כדי להבטיח קלייה אחידה. - מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
- תוך כדי הצינון מערבבים מדי פעם ומפוררים גושים.
- שומרים בקופסאות סגורות ומגישים עם יוגורט, גלידה יוגורט או פירות.
הגרנולה מוגשת במחבתות שקשוקה קטנות
♥ נעמי